Opbroek Metaalrecycling

Non-ferro

We onderscheiden bij metalen verschillende soorten en ondersoorten; bijvoorbeeld koper, aluminium, zink, roestvrijstaal e.d. Al deze non-ferro materialen worden gescheiden en gesorteerd naar kwaliteit en prijsklasse. Dit onderscheid heeft te maken met de inzetbaarheid van het metaal.

Voor de klant is het belangrijk te weten dat het hoogste rendement wordt verkregen indien de metalen al aan de bron gescheiden worden. Dit beperkt namelijk het aantal handelingen en sorteringen.

Ferro

Voor het verwerken van ijzer worden er op het terrein van Opbroek Recycling een aantal handelingen verricht. Behalve sorteren worden er bewerkingen zoals knippen, persen en branden uitgevoerd. Het resultaat is een gecomprimeerd geheel dat klaar is voor verzending. In vaktermen heeft men het over 'kroesklaar' maken. IJzer kent vele verschillende soorten en varianten. Uiteindelijk verlaat dit product het terrein per vrachtauto om naar de fabrieken getransporteerd te worden.

Kabelverwerking

Kabelafval wordt eerst geschredderd en gegranuleerd, voordat het kan worden verwerkt. In dit proces worden bovendien de metaalcomponenten en afvalsoorten van elkaar gescheiden.

Bij de verwerking van metaal wordt gebruik gemaakt van de nieuwste materialen om het schroot te verwerken tot kleine stukken. Deze kunnen dan direct bij de smeltovens worden aangeboden.

Weegbrug

Opbroek Recycling beschikt over een geijkte weegbrug voor het wegen van inkomende en uitgaande metaalfracties. De weegbrug heeft een capaciteit van 50 ton. De uitleesapparatuur is in een kantoorunit direct naast de hoofdpoort gesitueerd. De chauffeur die komt aanleveren of afvoeren krijgt altijd een weegbon mee voor de administratie.

Prijzen

De opbrengst van uw metaalafval is afhankelijk van verschillende factoren. Doordat wij alles zoveel mogelijk in eigen beheer doen met relatief lage kosten kunnen wij de hoogst mogelijke prijzen betalen. Voor specifieke dagprijzen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.